Képtelen feldolgozni férje, Koós János hiányát Dékány Sarolta, aki ma már a házból sem mozdul ki, hiába hívják.

Egy életet élt le férjével Koós Jánossal Dékány Sarolta, aki a művész halála óta nem találja a helyét. Közös otthonukat is meghirdette és hiába a barátok és családtagok gondoskodása, törődése, nincs jobban... már otthonról sem akar kimozdulni, maximum a temetőig megy, hogy meglátogassa szeretett férjét. 

Budapest, 2014. augusztus 22. Koós János (k) és felesége, Dékány Sarolta énekesek Bajor Imre temetésén a Farkasréti temetőben 2014. augusztus 22-én. A színművész életének 58. évében, augusztus 6-án hunyt el. MTI Fotó: Szigetváry ZsoltForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Képtelen vagyok kimozdulni itthonról... Hiába is hívnának színházba vagy csak sétálni a barátok, erre még nem állok készen. Csak Janihoz megyek ki időnként a temetőbe. Nem köt le a tévé, az olvasás, semmi nem vigasztal. Délután jönnek a gyerekek, elvisznek magukhoz, de még onnan is hazavágyom. Pedig tényleg igyekszenek kimozdítani ebből az apátiából, nagyon törődnek velem. Mi az éjjeleket és a nappalokat is együtt töltöttük majdnem ötven évig. Hiába mondják, hogy idővel jobb lesz, nekem nem jobb, még most is beleszakad a szívem, ha rá gondolok" - mesélte a gyászában megrendült özvegy a Blikknek.

Koós János özvegye: "Beszél hozzám"
Koós János 4 hónappal ezelőtt hunyt el, a felesége, Dékány Sarolta szűnni nem akaró hiányával küzd. Legyengült, és étvágya sincs.