Kedden adják be a világ legdrágább gyógyszerét Zentének

betegség élet gyógyszer SMA Zente esély gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pillanat alatt az ország kedvence lett Zente, akinek a kezelésére 700 millió forint gyűlt össze néhány hét alatt. Közel egy hónappal később most úgy tűnik, végre megkezdik a kisfiú kezelését.

Zente egy igen ritka betegségben szenved, a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb fajtájában. Jelenlegi, itthon elérhető kezelése csupán állapota szinten tartására elég, a gyógyulás esélyét a Zolgensma nevezetű génterápiától várhatja. A kezelés ára azonban olyan magas, hogy a család önerőből képtelen volt előteremteni, épp ezért fordultak a közösségi médián keresztül az emberekhez.

Zente anyukája

szeptember 25-én jelentette be, hogy összegyűlt az a 700 millió forint,

amivel kisfia komoly esélyt kapott arra, hogy felnőhessen!

Mióta összegyűlt a pénz, az anyuka rendszeresen megosztja, mi történik kisfiával, és hol tartanak a kezelésekkel.

"Zente szteroidos kezelést kap melyel gyengítik az immunrendszerét. Ez a kezelést követően is folytatódik még heteken át.

Ezalatt karanténban leszünk. Kezelést megelőzően és azt követően is minden héten vérvételek és vizsgálatok várhatóak. Az első hónap letelte után pedig még 3 hónapig sok-sok vizsgálat következik." -írta az anyuka egy októberi posztban.

A Blikkinformáció szerint

a gyógyszert október 29-én adják be a kisfiúnak a budapesti Bethesda kórházban.

A kórház szakemberei a kezeléséről és a közösségi gyűjtésből finanszírozott gyógyszer beadásáról kedden tájékoztatót is tartanak a sajtó számára. A kórház képviselői a speciális, Európában még nem törzskönyvezett génterápiás módszer szakmai hátterét és az előkészületeket is bemutatják.

Nemcsak Zentének van szüksége erre a speciális kezelésre.

Van egy másik kisfiú, Levente, aki SMA II betegségben szenved,neki azonban nincs sok ideje,

decemberben lesz ugyanis kétéves, a szert pedig azt követően már nem kaphatja meg. A szükséges összegnek eddig a fele gyűlt össze. Ha szeretnél segíteni Leventének, látogass el a kisfiú Facebook-oldalára, ahol minden információt megtalálsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.