Kis híján megölte ollóval a szomszédját egy szabolcsi férfi. A gyanúsított állítja, hangok súgták neki azt, hogy kövesse el a gyilkosságot.

Bíróság elé áll az a Veszprém megyei férfi, aki márciusban egy ollóval kis híján megölte szomszédját. A számítógépes grafikák készítésével foglalkozó 34 éves B. Szabolcs naponta 14-15 üveg sört megivott, néha nyugtatót is szedett, munkája közben pedig hallucinált, hangokat, képeket és számokat hallott és látott. Elmondása szerint ezek bíztatták cselekvésre, hogy ölje meg szomszédját.

A Bors azt írja, az ominózus éjszakán az „Intézd el!" és „Gyilkos" szavakat vélte hallani a gyanúsított. Ekkor ragadta meg a 21 centis ollót és ment át a szomszédhoz.

Hármat kopogott a szobám ajtaján, aztán némán rám támadt. Felülről szúrt, mintha disznót ölt volna. Miután az ágyra estem, a hajamnál fogva kirángatott az útra. A szurkálások közben még a hatalmas árokba is beestem. Végül nagy nehezen sikerült kiszednem a kezéből a fegyvert. Úsztam a vérben, mintha egy disznóvágáson lettem volna" – nyilatkozta a megtámadott férfi.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

B. Szabolcs ügyvédje szerint védence nem volt beszámítható állapotban akkor este.

Az elmeorvosszakértő szerint nem állapítható meg olyan elmebetegség, ami a beszámító képességét korlátozta volna. Álláspontjuk szerint a kábítószer-, gyógyszer- és alkoholfogyasztás vezethetett a bűncselekményhez, de csupán az utóbbit használta aznap. Velük ellentétben álláspontom szerint nem volt beszámítható állapotban" – magyarázta a lapnak dr. Bálint Roland.