Düh és keserűség: 60 év után először került ilyen helyzetbe az Omega

Forrás: Broadway Event -
Omega koncert együttes zenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 8-án az Arénában adott koncertet az Omega. A legendás együttes pénteki koncertje azonban nem ment zökkenőmentesen, egy technikai mallőr alaposan megtréfálta őket.

A zenekar tagjai, Mecky, Laci, Elefánt és Ciki, azaz Kóbor János, Benkő László, Molnár György és Debreceni Ferenc első daluk, a Babylon közben értesült arról, csak a színpadi monitorjaik szólnak, a közönség felé irányított hangfalakból egyetlen hang sem jött ki.

„Hatvan év alatt ez volt a legfrappánsabb koncertindításunk"

– enyhítette a feszültséget Kóbor, amikor hangját már lehetett hallani, de látványos műsoruk kényszerszünettel folytatódott.

Fotó: Mudra László - Origo

„Na, most már csak dobosunk nincs. A szinkronjellel van baj. Tehát a Cikit vezérlő kattogással" – mondta Mecky.

Újabb tízperces várakozás után tudták folytatni, illetve elkezdeni a telt házas koncertet, amely végül is remekül sikerült, de a legendás zenekar tagjai elismerték, nehéz perceket éltek át.

"Pokoli érzés volt, hogy fogalmam sem volt, tudjuk-e folytatni, sőt, megnyugtatni sem tudtam a közönséget, mert nem hallatszottam. Fatális gikszer volt, de megoldottuk,

mint 24 éve, amikor a Népstadion-koncertünket el akarta mosni az özönvízszerű eső" – foglalta össze Mecky, és társai is csatlakoztak.

"Tehetetlen dühöt éreztem, hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor végre elkezdhettük"– emlékezett Elefánt.

A legnehezebb helyzetben talán a banda dobosa volt

"Arra sem volt időm, hogy dühös legyek, mert a koncert végéig alig hallottam, a többiek mit játszanak körülöttem"– vázolta a problémát Ciki.

A billentyűs számára is kellemetlen volt a közjáték.

"Nagyon el voltam keseredve, a közönség nem ezt érdemelte, de kárpótoltuk őket"

– sopánkodott Benkő.

A koncert rendben véget ért, és valószínűsíthető, hogy a keverőpult adta meg magát, amikor a sávonkénti hangrögzítőt rákapcsolták. Ha beigazolódik, hogy ez okozta a közel 25 perces technikai leállást, a zenekar menedzsere, Trunkos András kártérítési pert indít hitelrontás vádjával. - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.