Hofi Géza felesége: "Mintha egy hideg kőszobrot simogattam volna..."

Forrás: hofi.hu -
halál özvegy emlék Hofi Géza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az özvegy szerint a most megjelenő Hofi naplója olyan, mintha férje, Hofi Géza szerkesztette volna.

A Hofi naplója című album Hofi Géza saját kezűleg alkotott képes "naplójából", interjúiból, pálya- és kortársak visszaemlékezéseiből áll. A gazdagon illusztrált kötetben egy nagyinterjú is található, amit Hofi özvegyével, Ildikóval készítettek. A gyászoló asszony a Borsnak mesélt a kötet kapcsán.

Forrás: Fotó: FORTEPAN/RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ ÚJSÁG

"Ezt a könyvet képletesen maga Hofi Géza szerkesztette tizenhét évvel a halála után. Ebben persze olyan kiváló írók és barátok voltak a segítségünkre, mint Müller Péter vagy Malek Miklós. Géza úgy befészkelte magát az életembe, hogy nekem még mindig öröm vele foglalkozni"

-kezdte Ildikó, aki, azt is elárulta, mi a leggyengébb pontja, ha néhai férjéről van szó.

"Egy dolog tud megrendíteni, ha meghallom a kiöregedett vadászkutya dalát. Egyszerűen ott halok meg, ha felcsendül, abban nem a derűt látom, azonnal összeszorul a torkom."

A könyvben szereplő exkluzív interjúban Ildikó visszaemlékezett arra a reggelre, amikor holtan találta maga mellett a férjét.

"Mintha egy hideg kőszobrot simogattam volna. Később mások mesélték, hogy csak ordítottam, amikor a lakásban nyüzsögtek a mentősök, halottszállítók és a barátok"

mesélte Hofi özvegye, aki azt is elárulta, hogy bár fizikailag nincs vele szeretett férje, nem tudja megölelni és megpuszilni, érzi, hogy jelen van az életében, ezért esze ágában sincs eladni közös házukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.