Az embereket megosztja az űrlény-téma: van, aki hisz a létezésükben, és akad olyan is, aki szerint nincsenek ufók.

Egy orosz tudós hátborzongató magyarázattal szolgált arra, hogy ha léteznek űrlények, miért nem vették még fel velünk, a Föld nevű bolygón élőkkel a kapcsolatot.

Forrás: YouTube/Orbitalmedia

Számtalan megmagyarázhatatlan dolgot próbálnak az emberek űrlényekhez kötni, kezdve a gabonakörökön át egészen az eltűnésekig. De ha léteznek ezek a földönkívüli lények, akkor miért nem vették még fel velünk rendesen a kapcsolatot? Erre adott most az Indy100 cikke szerint ijesztő választ a MIET (National Research University of Electronic Technology) orosz fizikusa, Alexander Berezin. -írja a noizz.

Szerinte azért nem lépnek kapcsolatba velünk az űrlények, mert nem vagyunk nekik olyan fontosak, hogy egyáltalán észrevegyenek minket:

"Egyszerűen nem törődnek velünk, mint ahogy az építkezéseken is lerombolják a hangyabolyokat egy új ingatlan miatt, mivel nincs meg bennük az indíték, hogy megvédjék azt."

Alexander elmondása alapján viszont ebben a szituációban mi emberek a pusztítók szerepét kaptuk meg, akik romba döntik majd az egyéb civilizációkat:

"Ha abból indulunk ki, hogy ez az elmélet megfelel a valóságnak, mit jelenthet ez a jövőnk számára? Az egyedüli válasz az antropikus elv. Mi vagyunk az elsők, akik elérték a csillagközi szintet. És valószínűleg mi is leszünk az utolsók, akik maradnak."

Forrás: Shutterstock

 Szerinte a két legjobb történelmi példa arra, hogy az emberiség fogja elpusztítani a további kultúrákat, az a kolonizáció és a kapitalizmus. De Alexander Berezin azért óvatosan megemlítette, hogy reméli, nincs igaza.