A legnagyobb karácsonyi ajándék: új szívet kapott a fél szívvel született kisfiú

Forrás: Shutterstock -
karácsony kisfiú szívbeteg túlélés szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2017-ben született gyermek életében először mehet haza családjával ünnepelni a karácsonyt.

Egy fejlődési rendellenesség miatt Reggie Wardale fél szívvel jött a világra 2017 márciusában Angliában. A terhesség alatt a gyerek anyjának, Anouskának többször is azt javasolták az orvosok, hogy vetesse el a magzatot, mivel a az előrejelzések szerint a baba mindösszesen pár óráig marad majd életben miután világra jött. A nő azonban hallani sem akart az abortusz lehetőségéről, mivel a rossz kilátások ellenére is hitt a gyermeke gyógyulásában – írja a Mirror internetes kiadása.

A szülést követően a csecsemőt azonnal gépekre kellett kötni, majd két napra rá egy életmentő műtéten is átesett. Ezt követően úgy tűnt, hogy Reggie végre normális életet élhet, de 5 hónapos korában egy nyitott szívműtétet is végre kellett rajta hajtani.

Az összetett műtét szerencsére komplikációktól mentes volt, a gyerek szervezete befogadta az új szívet (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Reggie számára végül az utolsó pillanatban sikerült alkalmas szívdonort találni idén november végén. Az orvosok szerint a gyereknek mindösszesen órái voltak hátra, amikor december második hetében megkezdték az életmentő operációt. Az összetett műtét szerencsére komplikációktól mentes volt, a gyerek szervezete befogadta az új szívet, és azóta napról napra erősebb.

„Nagyon hálásak vagyunk a szervdonor családjának. Ők adtak még egy esélyt az én kisfiamnak, ezt sosem fogom elfelejteni nekik. A műtét óta minden nap igazi ünnep számunkra, de az igazán nagy ajándék az lesz, hogy idén karácsonyra végre hazajöhet velünk a kórházból a kisfiunk és együtt ünnepelhetünk."

-fogalmazott a helyi sajtónak az anya.

Bár Reggie teljes gyógyulásához nagyon sok időnek kell még eltelnie, de az orvosok előrejelzései szerint erre minden esélye megvan. -írta meg elsőként a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.