Időjárás: aranyvasárnap is eső lesz

Forrás: MTI/EPA/DPA/Frank Rumpenhorst -
eső aranyvasárnap időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aranyvasárnap esős időnk lesz, viharos széllel: így alakul a többi nap az időjárás.

Aranyvasárnap eleinte még lehetnek szakadozások a felhőzetben, majd beborul az ég, és DNy felől sokfelé várható kiadós eső. Estétől megerősödik, majd viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 6 és 14°C között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős, a nap első felében borult lesz az ég. Eleinte sokfelé, majd inkább csak keleten lesz újabb eső, záporeső. Sokfelé erős, nyugaton nagy területen viharos lesz az ÉNy-i szél. Erős hidegfronti hatás valószínű. 5 és 10 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Aranyvasárnap sem lesz száraz idő Forrás: MTI/EPA/DPA/Frank Rumpenhorst

Szenteste napján változóan felhős időre van kilátás, eleinte a Tiszántúlon esővel, majd délutántól ÉNy-on, É-on záporokkal, a hegyekben hózáporokkal. Átmenetileg gyengül a kezdetben még erős ÉNy-i, Ny-i szél. Reggel 0 és 6, délután 5 és 10 fok között valószínű a hőmérséklet.

Karácsony első napján erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakul ki eső, zápor, a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat. Újra sokfelé megerősödik az ÉNy-i szél. +7°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Karácsony második napján csökken a felhőzet, mérséklődik a szél, többórás napsütés lehet. Marad az 5-10°C közötti csúcsérték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.