Recirquel Újcirkusz Társulat cirkusz európai turné Recirquel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Svájcban, Franciaországban és Olaszországban is fellép hétfőn induló és február közepéig tartó turnéja alatt a Recirquel. Az újcirkusz társulat a következő hetekben 12 városban összesen 20 alkalommal mutatja be a Párizs éjjel, valamint a My Land című produkciót.
Recirquel Forrás: Pozsonyi Roland

A My Land című előadást az idei évben több mint 130 alkalommal játssza a társulat Európa szerte - olvasható a Recirquel kommunikációs ügynökségének MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a társulat tavaly tíz európai és tengerentúli országban, valamint több rangos nemzetközi fesztiválon is bemutatta produkcióit, amelyek között egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az új előadóművészeti műfajt, a cirque danse-t képviselő alkotások, a Non Solus és a My Land.

A 2018-ban az Edinburgh Fringe Festivalon debütált, és a kritikusok által legjobb produkciónak ítélt My Land című darabnak Svájcban most lesz a premierje, míg Olaszországba februárban visszatérőként utazik a produkció. A Vági Bence által rendezett alkotás a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvözve kutatja az emberiség gyökereit, és állítja fókuszba az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot. A produkció a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet energiáit - áll a közleményben.

Mint írják, a társulat másik előadása a francia fővárosban 2015-ben már sikert aratott Párizs éjjel most visszatér Franciaországba, ahol három városban öt alkalommal mutatják be. A produkció a harmincas évek varietévilágát tárja a nézők elé. A Müpa és a társulat közös produkciója a világhírű fotóművész, Brassai jellegzetes világából merít inspirációt. A darabban artisták és táncosok keltik életre a korszakot, felidézve a századelő párizsi lokáljainak miliőjét.

A turnét követően a magyar közönség legközelebb február első napjaiban találkozhat a Recirquel produkcióival a Müpa Fesztivál Színházában, amely a My Land és a Non Solus című alkotásokat tűzi műsorra.

A társulat tavasszal újra turnéra indul. A Recirquel többek között fellép Hollandiában, Belgiumban és ősztől kezdődően több mint hatvan alkalommal mutatja be a My Landet Franciaországban, a francia Nemzeti Színházak Szövetségének (Association des Scenes Nationales) tagszínházaiban. A társulat idén ősszel új, a kortárs táncot és a cirkuszművészetet ötvöző cirque danse produkcióval is jelentkezik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.