Az ATV #Bochkor című műsorában vasárnap este többek között a meghívottak arról beszélgettek, hogy a színházak még mindig mellőzik a lassan 5 éve börtönből szabadult Damu Rolandot. A témában Ábel Anita határozott véleményt fogalmazott meg. 

„Mégiscsak kollégáról beszélünk. Mi a szinkronban dolgoztunk együtt.. Tény, hogy van egy nagyon nehéz természete, és igazság szerint a börtön előtt már volt híre. Szóval mindenki tudta, hogy nem egy könnyű eset. De én azt gondolom, hogy ő igenis egy tehetséges színész.Nyilván kellene mellé egy olyan ember, aki rendbe teszi a gondolkodását, mert azzal a mentalitással, amivel gondolkozik, és irányítja az életét... Hát nem biztos, hogy odavezet, hogy a jövőben bárhova is hívni fogják" – idázi Anitát a Ripost. A színésznő szóba hozta Damu önálló estjét is, ami a visszajelzések és kritikák alapján jól sikerült darab lett, de Damu összeveszett az előadás rendezőjével.

"Ha én azt gondolom, hogy ez az utolsó esélyem, és csinálok egy önálló estet, amiben az életemet, a fájdalmamat dolgozom fel, énekelek stb.., és találok egy embert, aki ebben támogat, akkor nem veszek össze vele" – fogalmazott Anita, és hozzátette, szerinte nem azért nem kap színházi állást Damu, mert börtönviselt, hanem mert képtelen változtatni a stílusán.