A kanadaiak nem hajlandók finanszírozni Meghan Markle és Harry védelmét

védelem Meghan Markle Kanada Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry és Meghan Kanadában kívánnak letelepedni függetlenedésük hivatalossá tétele után, ami nem izgatta fel túlságosan az ország lakosságát, az viszont már annál inkább, hogy az adófizetők pénzéből finanszírozták eddig a pár védelmét. 

Harry herceg és Meghan Markle valamint gyermekük védelmét eddig biztosították Kanadában, de hamarosan ennek vége. A pár ugyanis kivált a királyi családból, anyagilag is függetlenedni kívánnak, valamint Kanadába tennék át székhelyüket, legalábbis részidőben.

Jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy ki fizeti ezentúl az eddig alanyi jogon járó védelmüket.

Meghan és Harry AFP

Kiderült, hogy a kanadaiak nem bánják, hogy ezentúl ott tartózkodik majd Meghan és Harry, de fizetni nem kívánnak érte. A közbiztonságért felelős kanadai miniszter, Bill Blair elmondta,

eddig a házaspár nemzetközileg védett személynek számított, így kötelességük volt biztosítani a védelmüket, ez azonban a függetlenedésükkel együtt megszűnik.

A kanadai lakosság valószínűleg támogatja ezt a kijelentést, egy korábbi közvélemény-kutatás szerint ugyanis a helyiek úgy vélik, nem az adófizetők dolga a királyi pár biztonságának finanszírozása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.