Mától nyitva vannak egyes budapesti játszóterek

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
játszótér COVID-19 Budapest koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombattól kinyitottak egyes budapesti játszóterek, de a felnőtteknek kötelező lesz az arc eltakarása - közölte a Főpolgármesteri Hivatal  az MTI-vel.

Budapesten is elkezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése. Szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek.

A gyerekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótereken a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

szerint - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, kötelező továbbra is az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban.

Karácsony Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján közölte: a hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket.

A Margitsziget és az Óbudai-sziget az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz - mondta akkor. A XII. kerületi önkormányzat pénteken, az MTI megkeresésére közölte, hogy ezen a hétvégén még nem változnak a jelenleg érvényben lévő rendelkezések a Hegyvidéken - így a népszerű kirándulóhelyen, Normafán sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.