Időjárás: hétvégén hidegfront érkezik helyenként gyenge fagy is előfordulhat

Forrás: Shutterstock -
május időjárás változékony idő előrejelzés időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő pár napban változékony időre számíthatunk, az átlaghőmérséklet 20 fok körül alakul.

Szombat

A hétvége első napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte főleg a Dunántúlon lesz gyenge eső, záporeső, majd átmeneti csapadékszünet következik, és fel is szakadozhat a felhőzet. Este aztán az érkező hidegfront többfelé okoz - akár kiadós - esőt, záport, néhol zivatart. Késő estétől nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél. A hőmérséklet 14 és 23°C között alakul, a Dunántúlon hűvösebb idő várható.

Vasárnap

A hajnali csapadék elvonul, és napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Záporok főleg a keleti országrészben fordulnak elő. Sokfelé lesz viharos az ÉNy-i légmozgás, a maxim hőmérséklet 20 fok körül alakul.

Forrás: Shutterstock

Hétfő, kedd, szerda

Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és mindkét nap több helyen lehet zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél többfelé lesz erős, zivatarok környezetében viharos. 16 és 22°C közötti értékeket mérhetünk délutánonként. Szerdán többórás napsütésre van kilátás, már csak néhol fordul elő zápor: a nappali felmelegedés 22-24°C köré erősödik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.