A Deák téren történt késelés elkövetője Cs. Krisztián pokoli körülmények között nevelkedett, majd intézetbe került. Állítólag utána barátai rá sem ismertek. Számítani lehetett arra, hogy előbb utóbb börtönben végzi.

Egy banda kötött bele péntek hajnalban egy fiatalokból álló társaságba a Deák téren. Az összetűzés tragédiába torkollott, ugyanis két fiút megkéseltek, akik belehaltak a sérüléseikbe. Az egyik áldozat, László nem rég vesztette el szüleit, most pedig a család az ő temetésére készül.

„Nem tudok megbocsátani az unokám gyilkosának. Én ellene vagyok mindenfajta erőszaknak, ezért úgy gondolom, az emberölésre nincs mentség" – mondta a Blikknek a nagymamája.

A Deák téri gyilkosság elkövetőjét őrizetbe vettékForrás: Origo

A támadók kegyetlenül bántak el a fiatal fiúkkal, állítólag a késelés után is rugdosták a földön fekvő áldozatokat.
Az elkövető, Cs. Krisztián barátai így nyilatkoztak a támadóról:
„Krisztián gyerekként még csendes, visszahúzódó srác volt, csak pokoli körülmények között élt. Aztán intézetbe került, de ott még kegyetlenebbé vált. Amikor találkoztunk vele, nem ismertünk rá. Másfél évig szökésben volt, mire elkapták és visszavitték."A környék rettegett tőlük, mivel társaival mindenkibe belekötöttek, akibe csak tudtak. Garázdaság és kábítószerezés miatt már volt dolga a rendőrséggel Cs. Krisztiánnak.
A férfi beismerő vallomást tett, a rendőrség egy testépítő ikerpár ellen is vádat emelt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaságért. Mindhármukat letartóztatták.