Vizsgálatot indított kedden a francia főügyészség Párizs volt alpolgármestere, Christophe Girard ellen kiskorú elleni nemi erőszak gyanújával.

Rémy Heitz, Párizs főügyésze azt közölte, hogy a vizsgálatot a gyermekvédelmi bizottság vezeti.
A most 46 éves Aniss Hmaid a The New York Times című lapnak augusztusban adott interjújában azt mondta, 15 éves korában, Tunéziában találkozott a politikussal, akivel közel 10 éven át volt szexuális kapcsolata. Az interjúban Hmaid azt mondta, az eset maradandó pszichológiai sérülést okozott neki, és tönkretette az életét.

Kiskorú elleni nemi erőszak gyanújával indult vizsgálat a volt párizsi alpolgármester ellen - Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Girard visszautasította a vádat, ügyvédje pedig azt közölte, hogy jogi lépéseket tesznek a lapban megjelent cikk miatt. A jogász egyúttal azt rótta a bíróságok szemére, hogy szerinte a szexuális indíttatású bűncselekményeknél az ártatlanság vélelmét gyakran megelőzi a bűnösségé.
Girard, aki 2018 szeptemberében lett a szocialista Anne Hidalgo helyettese idén júliusban mondott le azt követően, hogy bírálatok érték a pedofíliával megvádolt íróval, Gabriel Matzneff-fel való barátsága miatt. A botrány nem sokkal az Anne Hidalgo győzelmét hozó francia önkormányzati választások után robbant ki - írja az MTI.