Összetört a magyar olimpikon - Meghalt a kisebbik a lánya

Forrás: Shutterstock -
halál olimpiai bajnok birkózó Hegedűs Csaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is annál nagyobb tragédia, mikor egy szülőnek kell eltemetnie a gyermekét - ezzel kell most szembenéznie Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózónak. 

A 72 éves olimpikon éppen a család birtokán pihent, amikor egyszer csak csörgött a telefonja. A felesége hívta, hogy baj van, de Csaba először arra gondolt, hogy a három idősődő kutyája közül valamelyikkel történhetett valami, de ennél sokkal borzalmasabb hírt kapott:

(...) "Aztán amikor azt hallottam, hogy meghalt a kisebbik lányom, üvöltöttem. Azt üvöltöttem, hogy ez nem lehet igaz! Éppen az ágyon feküdtem, és felugrottam. A falnak estem sokkos állapotban. A tragédiának semmi előjele nem volt" - mesélte a Blikknek Hegedűs Csaba.

Mint kiderült, Olimpia halálát szívinfarktus okozta, és noha a 39 éves nő sosem volt kifejezetten nagy sportember, mindig is egészségesen élt.

Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó. Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Azon az átkozott pénteken, augusztus 28-án otthon lett rosszul, egyik pillanatról a másikra. Hiába hívtak segítséget, nem lehetett megmenteni. Az infarktus könyörtelen és gyilkos, kivédhetetlen támadást intézett ellene. Amikor a feleségem felhívott, autóba ültem, és őrült száguldásba kezdtem. Szinte könyörögtem a sorsnak, legalább engedje meg, hogy elbúcsúzhassak gyönyörű kislányomtól. Fogalmam sincs, hogyan voltam képes akkor hosszú kilométereket vezetni. Amikor megérkeztem Dunakeszire, a gyermekem házába, azzal fogadtak, hogy tíz perce vitték el a holttestét. Azt a pillanatot soha, de soha nem fogom elfelejteni" - mondta megtörten a gyászoló édesapa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.