Koronavírus: Orbán Viktor elmonda, meddig tarthat még a járvány

járvány COVID-19 miniszterelnök Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor kormányfő szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában nyilatkozott a koronavírussal kapcsolatos újabb intézkedésekről. Azt is elmondta, meddig tarthat még a járvány. 

A miniszterelnök, beszámolva a szerdai kormányülésről, kifejtette: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter egy új otthonteremtési program pilléreit terjesztette elő, ebből az 5 százalékos áfát el is fogadta a kabinet. Közölte azt is, hogy a gazdaságvédelmi operatív törzs előterjesztésére adókönnyítésekről, gazdaságélénkítő lépésekről is döntöttek - írja az MTI.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban azt a döntést hozták, hogy még nem kell műtéteket halasztani. Most úgy látni ugyanis, hogy a következő három hétben - bár felszálló ágban marad a járvány - nem várható olyan nagy arányú változás, amely a soron következő, ütemezett ellátások, műtétek lemondásához vezetne. Jelenleg az úgynevezett "elsőlépcsős" kórházakban folyik a koronavírus-fertőzöttek kezelése - közölte, hozzátéve, hogy a vezényeltek száma még nem érte el az összes orvos és ápoló egy százalékát sem.

A kedden megszavazott orvosbéremelést kommentálva Orbán Viktor azt a kérdést tette fel: "Mikor, ha nem most?" Úgy gondolja, hét-nyolc hónapig még el fog tartani a járvány, és amíg nincs vakcina, addig nincs szabadulás, így az orvosokra óriási teher hárul.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.