Látni és látszani: a kampány miatt rengeteg szervizben ingyenes az autók átnézése

Forrás: Shutterstock -
Látni és látszani biztonság autó vezetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őszi és téli időszakban kiemelten fontos, hogy az autók jól látszódjanak, a vezetők pedig jól lássanak, ezért indult el a Látni és látszani elnevezésű kampány, melyhez sok szerviz csatlakozott. A cél, hogy világos legyen a sofőrök felelőssége, és az, hogy mindenki készítse fel az autóját és magát erre az időszakra. 

A borongós, ködös és csúszos időben kiemelten fontos, hogy az autó jól látható legyen, a gumiabroncsok jól tapadjanak, és minden berendezés megfelelően működjön, ezért az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 19. és december 6. között rendezi meg „Látni és látszani 2020" kampányát.

Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra.

Az őszi-téli átállással kapcsolatos felkészülés időszerű, melynek keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, a gumiabroncs szezonális cseréje, a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék, páramentesítő használata, illetve a jégkaparó, a jégoldó spray beszerzése - írja a Police.hu.

Ebben az időszakban fontos, hogy az autó minden berendezése jól működjön - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A kampányban több szerviz és optikus boltok is csatlakoztak, ezeken a helyeken ingyenesen végzik a jármű és a sofőr vizsgálatát, valamint igazoló lapot is adnak, amennyiben mindent rendben találtak. Itt található azon szervizek listája, amelyek részt vesznek a kampányban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.