Szigorít a kormány: így változnak mától a maszkviselés szabályai

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
maszkviselés Maszk szigorítás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt vannak a részletek.

A mai naptól a sporteseményeken és a „szabadtéren megtartott gyűléseken" is kötelező lesz a szájmaszk viselése.

Tehát az október 23-ai eseményeken már maszkban kell lenni, ahogy a hétvégi Fradi-Újpesten is, ahova körülbelül 20 ezer néző lesz. (A játékosoknak és a bíróknak nem kell eltakarniuk a szájukat és az orrukat, csak a nézőknek

- jelent meg a Magyar Közlönyben.

A rendezvények szervezőinek figyelmeztetni kell a részvevőket, hogy a maszkot kötelezően hordaniuk kell, és ha valaki nem hajlandó felvenni akkor el kell távolítani az eseményről.

Amíg hazánkban "csak" a maszkviselés szabályait szigorították, Szlovéniában egy hétre bezárták a nem alapvető fontosságú boltokat, vendéglátóhelyeket és a hoteleket, néhány kivétellel pedig az óvodákat és a diákotthonokat. Szlovákiában hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák, és már szombaton kijárási tilalom lép életbe a koronavírus által leginkább érintett négy északi járásban, november 2-tól két hétig a tilalom az egész országra kiterjed.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.