katasztrófavédelem lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte 91 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén, két ember életét vesztette a lángokban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel újra arra figyelmeztetett, hogy a lakástüzek az adventi időszakban még gyakoribbak, miközben egy néhány ezer forintos füstérzékelő beszerzésével megelőzhetők lennének a tragédiák.
Közölte: vasárnap teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház a Tolna megyei Értényen, a Bocskay utcában, a tűzesetben egy ember életét vesztette.

Hétfőn hajnalban egy tatai, második emeleti lakásban keletkezett tűz. Az egyik szobában ágyon felhalmozott papír égett, füstölt. Bár a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, egy ember meghalt, a fürdőkádban találtak rá. Húsz embernek kellett elhagynia az épületet, ők később visszatérhettek otthonukba - ismertette a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.