Másodéves rendőrtisztjelölt mentette meg egy ötnapos csecsemő életét

Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem -
életmentés kisbaba csecsemő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötnapos csecsemő életét mentette meg egy másodéves rendőrtisztjelölt.

A VI. kerületi rendőrkapitányságra szaladt be egy kétségbeesett anya, hogy segítséget kérjen, ugyanis a kisbabáját nem tudta felkelteni az alvásból. Az anya elhatározta, hogy beviszi a gyermeket a Heim Pál Gyermekkórházba, ám attól tartott, hogy nem fog vele elég gyorsan beérni.

Kristóf Attila másodéves, közlekedésrendészti szakos r. tisztjelölt a sokkos édesanyát és a babát egy rendőrautóba ültette, majd megkülönböztető jelzést használva gyorsan kórházba szállította őket.

Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

"Itt Kristóf Attila a mózeskosárban lévő picivel a kezében, berohant a még mindig sokkos állapotban lévő édesanyával a nyomában a sürgősségi osztályra. Itt már várták őket. A besárgult gyermeket azonnal a vizsgálóba vitték. Az újszülött állapotát, a gyorsaságnak köszönhetően, még időben sikerült stabilizálni" - olvasható a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.