Galambos Lajosról kidrerült, hogy koronavírusos, ezért nem jelent meg a tárgyalásán. Elmondta, leginkább a családját, köztük is főként a feleségét félti.

A közüzemi csalással vádolt Lagzi Lajcsi nem jelent meg ügyének legutóbbi tárgyalásán, kiderült, hogy azért, mert koronavírusos. A zenész főként a családját félti, leginkább a feleségét, hiszen ő különösen veszélyeztetett tüdőbetegsége miatt.

Nagyon megijedtem, amikor tapasztaltam magamon a tüneteket. Először hőemelkedésem volt, majd lázam, zsibbadtak a végtagjaim, ezek utaltak a betegségre. Gyorstesztet végeztettem, amelynek vasárnap érkezett meg az eredménye: pozitív lett. Azóta már végeztek rajtam egy PCR-tesztet is, annak az eredményét még várjuk" - árulta el a Blikknek Lajcsi.

Nagyon félti feleségét a koronavírusos Lagzi LajcsiFotó: Csudai Sándor - Origo

"Megviseli ügyfelemet a betegség, s nem könnyíti meg a helyzetét, hogy a feleségéért, Boglárkáért is aggódhat. Őt is félti, hiszen különösen veszélyeztetett, tüdőbeteg, ha elkapná a vírust, az életveszélyes lenne" - tette hozzá Galambos Lajos ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián.

A zenész ezért inkább elhagyta a családi házat, hogy lehetőleg ne fertőzze meg a szeretteit. "A családom jól van, de távol tartom magam tőlük, nem akarom bajba hozni a szeretteimet, vagy adott esetben megfertőzni őket, főleg a feleségemet nem, aggódom érte. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy időre Budapestre költözöm, ha pedig megjön a teszt eredménye és adott esetben pozitív lesz, akkor a családi ház egy elszeparált, külön bejárattal rendelkező részébe költözöm. Szerencsére alapvetően minden rendben, de meg vagyok zavarodva. Az biztos, hogy jó döntést hoztam, mikor elköltöztem a családomtól, hiszen ez a felelősségteljes viselkedés, hogy óvom őket" - mondta Lajcsi. Szerencsére a házuk elég nagy, el tudja szeparálni magát, ahogy annak idején a fia is, aki szeptemberben esett át a fertőzésen.

"Elég nagy a házunk, Istvánkának külön lakrésze van, saját bejárattal. A rendőrök arra ragasztották a hatósági figyelmeztetést és többször ellenőrizték" - mondta Lajcsi.