Vége a januári tavasznak: eső, majd hó keseríti az életünket a jövő héten. 

Vasárnap
Hajnalban, reggel elszórtan lesz záporeső. Napközben egy átmeneti szünet után délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, amit először nyugaton, éjszaka a középső tájakon havas eső, havazás vált fel. Fokozatosan megerősödik az ÉNy-i szél. Erős hidegfront érkezik, melynek hatására a következő napokban visszatér az igazi téli idő. Általában 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, de délutántól gyorsan hűl majd a levegő.

HétfőHajnalban a középső és a keleti tájakon várható eső, majd havas eső, hó. Reggel aztán nyugat felől csökken, de délután délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lesz hózápor. Reggel -1, délután már csak +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd és szerda
A napsütés mellett megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulnak ki hózáporok. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz erős, olykor viharos. Reggelente országszerte fagyni fog, délutánonként is csak 0-5 fok valószínű.

Csütörtök
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és nyugat felől először hó (néhol ónos eső), majd havas eső, eső várható. Megerősödik a DNy-i szél, mellyel több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe - írja a Köpönyeg