Figyelmeztetést adott ki az OMSZ vasárnapra: itt kell ónós esőre számítani

Fotó: Polyák Attila - Origo -
havazás OMSZ ónos eső figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Első és másodfokú figyelmeztetést is kiadott az ónos eső veszélye miatt vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Csongrád-Csanád megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ott tartós (többórás) ónos eső várható. Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Hajdú-Bihar megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A havazás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére, míg a hófúvás veszélye miatt Baranya, Somogy és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Fotó: Polyák Attila - Origo


Azt írták: estig további maximum 5 centiméter olvadozó, vizes, tapadó hó várható, főleg a Dél-Dunántúlon. Az élénkülő, erősödő északkeleti szél a Bakonyban, Dél-Dunántúlon helyenként hordhatja a havat.

Az esti órákban délen, délkeleten továbbra is kialakulhat ónos eső elsősorban Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád megyében, majd hajnaltól már északabbra is, Békés, majd Hajdú-Bihar megyében. Helyenként pár tized milliméter, néhol (nagyobb eséllyel a délkeleti megyékben) 1 milliméter feletti mennyiség is összegyűlhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.