A Gyermekmentő Szolgálat már több mint 25 éve állami nevelésbe vett gyermekek családokban történő gondozását biztosítja Pest megyében.

Nevelőszülőink feladata összetett és felelősségteljes, ezért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat komoly kiválasztási folyamat eredményeképpen köt szerződést a gyermekeket fogadó családokkal, házaspárokkal. A kiválasztási folyamat része a miniszteri rendeletben is szabályozott képzés, melynek során a jelentkező család vagy házaspár meggyőződhet saját alkalmasságáról és ismereteket szerezhet a nevelőszülői munkáról. A nevelőszülők munkájukat foglalkoztatási jogviszonyban végzik, őket munkájukért juttatások illetik meg

Kép: IllusztrációForrás: Shutterstock

- írta közleményében a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Akik most ismét felhívják a figyelmet, arra, hogy egyre több állami gondozott gyermek, akik szerető és biztonságot adó családra vágynak. A Szolgálat tagjai olyan családok, házaspárok jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy állami nevelésben élő gyermekeknek szeretetteljes otthont és támogató, biztonságos családi hátteret biztosítsanak - írta a Blikk.