Egy ausztrál bank is lenyúlta az Omega örökzöld slágerét, a Gyöngyhajú lányt

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
pereskedés sláger Omega (együttes)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ausztrál bank reklámfilmjében aláfestő zeneként használták fel a híres Omega slágert, a Gyöngyhajú lányt. Nem először fordul elő ilyesmi. 

Többször volt már rá példa, hogy felhasználták a Gyöngyhajú lányt vagy éppen az Addig élj című dalt különböző játékfilmekhez vagy akár zeneszámhoz. Ilyenkor van, hogy engedélyt kérnek, ha nem, akkor viszont utólag kell megegyezni.

Budapest, 2019. november 8. Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. MTI/Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az énekes valójában örül annak, ha slágerük felbukkan a világ bármely pontján. Jogi lépésre csak abban az esetben kerül sor, ha valaki az eredeti számot használja fel, mint például amikor Kanye West egy 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lányból 2013-as New Slaves című számában.

Ami pedig az ausztrál bankot illeti, az Omega frontembere szerint a bankoknak van miből kifizetni a jogdíjakat. Ha nincs, akkor "ez bankrablás, a bank rabolta ki az Omegát."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.