Egy ausztrál bank reklámfilmjében aláfestő zeneként használták fel a híres Omega slágert, a Gyöngyhajú lányt. Nem először fordul elő ilyesmi. 

Többször volt már rá példa, hogy felhasználták a Gyöngyhajú lányt vagy éppen az Addig élj című dalt különböző játékfilmekhez vagy akár zeneszámhoz. Ilyenkor van, hogy engedélyt kérnek, ha nem, akkor viszont utólag kell megegyezni.

A komolyabb ügyekben, mint például amikor egy amerikai sorozatban használták engedély nélkül az Addig élj című nótánk angol nyelvű változatát, mindig sikerül valami korrektnek tűnő utólagos megállapodásra jutni. Akár nyugat-európai, akár amerikai produkciókról van szó. Sőt, ami szinte csodaszámba megy, az utóbbi egy-két évben az oroszok maguktól jelentkeznek"- nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Kóbor János a Blikknek.

Budapest, 2019. november 8. Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. MTI/Mohai BalázsForrás: MTI/Mohai Balázs

Az énekes valójában örül annak, ha slágerük felbukkan a világ bármely pontján. Jogi lépésre csak abban az esetben kerül sor, ha valaki az eredeti számot használja fel, mint például amikor Kanye West egy 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lányból 2013-as New Slaves című számában.

Az is érdekes történet volt. Nem is értettük, hogy találkozott a mi nótánkkal, hiszen teljesen más műfajban dolgozik. Utánajártunk, és kiderült, hogy amikor Kanye West Chicagóban turnézott, betért egy lengyel étterembe, ahol épp a mi nótánk szólt. Megkérdezte a pincértől, hogy mi ez. A lengyel meg felháborodott, hogyhogy ez a pasi nem ismeri az Omegát" - árulta el Kóbor János.

Ami pedig az ausztrál bankot illeti, az Omega frontembere szerint a bankoknak van miből kifizetni a jogdíjakat. Ha nincs, akkor "ez bankrablás, a bank rabolta ki az Omegát."