Újabb két koronavírus elleni vakcinát engedélyeztek a magyar hatóságok

Forrás: Shutterstock -
vakcina hatóságok engedélyezés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs tájékoztatóján bejelentették, hogy újabb két koronavírus elleni vakcinát engedélyeztek a hatóságok.

Müller Cecília elmondta, hogy az ország lakosságának eddig már a 16 százaléka megkapta az első oltását. Ez a szám azért ilyen magas, mert Magyarországon a keleti és a nyugati fejlesztésű vakcinákkal is oltanak.

"A nyugati vakcinák vásárlására Magyarország nem tud szerződést kötni, mert ezt a jogot a többi uniós állammal átengedték az uniónak. Magyarország csak a keleti gyártókkal tárgyal és köt szerződéseket vakcinaszállítmányokról" - mondta a tisztifőorvos.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Vasárnap este újabb 250 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett hazánkba. A szabályoknak megfelelően a vakcinákat a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei megvizsgálják, és majd ezután kezdenek a vakcinákkal oltani - ismertette a szakember.

Továbbá arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban az OGYI két újabb vakcina behozatalát és forgalmazását engedélyezte hazánkban, a Cansino és a Covishield nevű, úgynevezett vektorvakcinákét

- írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.