Rusvai Miklós víruskutató járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó hírről számolt be Dr. Rusvai Miklós, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben több nagy hazai városban is csökkenést mutat. A szakértő szerint így akár május végére megvalósulhat a teljes nyitás.

Végre van okunk bizakodni, ugyanis a legújabb vizsgálatok szerint a szennyvizekben csökkenni látszik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja több nagyvárosban is.

„Nagy kő esett le a szívemről az adatokat látva, ugyanis éppen erre vártunk" - mondta Dr. Rusvai Miklós, aki már azt is látja, mikorra várható a harmadik hullám tetőzése.

Rusvai Miklós szerint május végén akár jöhet a teljes nyitás. fotó: Talán Csaba

„Úgy gondolom, a járvány harmadik hulláma egy héten belül tetőzik, majd a járványtani adatok végre fokozatosan csökkenni kezdenek. Ha még többen kérik majd az oltóanyagot, és a vakcinázás még inkább fel tud pörögni, nagy eséllyel május végére akár a teljes nyitást is elérheti az ország. Nem győzöm hangsúlyozni: vakcinázni, vakcinázni, vakcinázni" – mondta a virológus a Ripostnak, aki nagyon bízik abban, hogy nyáron már eldobhatjuk a maszkot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.