28 év börtönt kapott az az ausztrál férfi, aki alkohol és kábítószer befolyása alatt okozott balesetet, amelyben négy gyermek veszítette életét. 

Samuel William Davidson Sydney nyugati részén okozott balesetet, amikor elveszítette az uralmát az autója felett ráhajtott a járdára, ahol belement a kocsijábal egy hétgyermekes csoportba tavaly februárban. 

A baleset következtében három testvér, a 13 éves Antony, a 12 éves Angelina és a 9 éves Sienna Abdallah, valamint unokatestvérük, a 11 éves Veronique Sakr a helyszínen életét vesztette. Rajtuk kívül még három gyermek sérült meg, az egyikük maradandó agysérülést szenvedett. 

A kép illusztrációForrás: Sluderlaw

A férfi a halálos balesetet megelőzően több mint 12 órán keresztül ivott és majd háromszor annyival ment, mint a megengedett sebesség, amikor elütötte a gyerekeket. Szervezetében kokain és egyéb kábítószerek is voltak - írja az ABC News Australia.

A bíró a 30 éves férfit 28 év börtönbüntetésre ítélte, aki legkorábban 2041-ben kerülhet feltételes szabadlábra. A férfi a tárgyalás többször elérzékenyült, amikor a bíró felolvasta bocsánatkérő levelét, amit az áldozatok családjának címzett.