Több gyerek életét vesztette egy buszbalesetben Oroszországban

Forrás: Shutterstock -
Oroszország buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt kiskorú gyerek életét vesztette pénteken egy súlyos buszbalesetben az oroszországi Sztavropoli területen, kilenc súlyosan vagy közepesen sérült személyt, köztük több kiskorút kórházba szállítottak - közölte Vlagyimir Vlagyimirov helyi kormányzó.

Az orosz közlekedésfelügyelet nem sokkal korábban négy halálos áldozatról és tizenkét súlyos sérültről adott hírt. A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint az Asztrahán-Sztavropol autóúton három jármű karambolozott, köztük egy teherautó és egy mikrobusz, amely a gyerekeket szállította egy versenyre Volgográdból Cserkesszkbe. A buszon tizennégy fiatalkorú és négy kísérő utazott.

Forrás: Shutterstock

Vlagyimirov szerint a 12-14 éves gyerekek egy kosárlabdacsapat tagjai. A baleset helyszínére érkezett kormányzó közölte, hogy a helyi egészségügyi hatóságok megsegítésére Sztavropolból orvosokat küldtek. Mint mondta, szükség esetén a sérülteket átszállítják a megyei kórházakba.
A balesetben összesen tizenhatan sérültek meg, köztük három felnőtt, a többiek gyerekek. Hat sérültet újjá kellett éleszteni, közülük ketten életveszélyes állapotban vannak, a többiek állapota stabil.
A baleset ügyében a hatóságok büntetőeljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.