Ennek a magyar fejlesztésnek köszönhetően nem fogunk éhen halni 30 év múlva

magyar vertikális farm jövő fejlesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
György László érdekes dologról számolt be Facebook-oldalán.

György László arról számolt be Facebook-oldalán, hogy Magyarország nagy mérföldkőhöz érkezett. A cél az, hogy hazánk újra a világ 5 legjobb agrárkutató országa köré kerüljön, a Tungsram Group vertikális farmjának átadásával pedig ez a célkitűzés egy kicsit közelebb került.

A vertikális farm segítségével – bár sci-finek tűnhet – arról van szó, hogy a legjobb évjáratok éghajlati viszonyait tudjuk reprodukálni. Megkóstoltam, és a vertikális farmon készült szamóca valóban ízletes, a wasabi pedig mar, mint a mustár"

-írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

"A vertikális farmokkal a termesztés vízigénye 95-98 százalékkal kisebb, mint a szántóföldi termesztés esetén: 1 kilogramm salátához 250 liter helyett 1,2 liter vízre van szükség.

Hogy ez mennyire forradalmi, azt úgy érthetjük meg, ha tudjuk, hogy a bolygónkon a vízfelhasználás 70 százaléka jelenleg a mezőgazdasághoz kötődik.

A vertikális farmokon nem használnak növényvédő szereket sem, vagyis a környezetet ezzel sem terheljük. Ráadásul, a vertikális farmok közel telepíthetők azokhoz a városokhoz, amelyek környezetében kevés a termőföld.

Ezáltal nemcsak a termőföld igénybevétele csökkenthető, hanem az élelmiszer szállításával kapcsolatos légszennyezés, károsanyag kibocsátás is"

-írja György László, hozzátéve, hogy ez egy 100 százalékban magyar fejlesztés, és hisz abban, hogy így lesz a jövő magyar, high-tech és zöld.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.