Egyre több fiatal takarékoskodik: ennyien rendelkeznek félretett pénzzel

Forrás: Shutterstock -
készpénz fiatalok pénz megtakarítás bankkártya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nőtt a fiatalok megtakarítása hajlandósága: évről évre jellemzőbb rájuk a takarékoskodás, 2021 márciusában a fiatalok 60 százaléka rendelkezett félretett pénzzel, ami az eddig mért legmagasabb arány.

Az elemzésből kiderül az is, hogy egyre többen tervezik tudatosan a kiadásaikat, miközben egyre kevesebben használnak készpénzt: a K&H adatai szerint 2020-ban, az előző évhez viszonyítva, óriásit ugrott a mobilbank használata, az idősebb korcsoport is belépett a digitálisan aktív ügyfelek közé, és a teljes ügyfélkör 82 százaléka már ide sorolható, míg a 19-29 évesek 89 százaléka használja már a bankkártya szolgáltatást.

Forrás: Shutterstock

Az adatok alapján, a mobilbankolás terjedésével, az elmúlt hónapokban visszaszorult a készpénz használata is, online fizetéssel, mobil bankolással, bankkártyás, mobiltárcás vásárlással szinte már mindent be lehet szerezni. A mobilbankolás növeli a biztonságot is, hiszen például a bankkártyát azonnal le lehet tiltani, ha ellopják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.