Hatalmas port kavart a hír, hogy Bill Gates és felesége, Melinda Gates 27 év házasság után elválnak. Kapcsolatukban már régen kialudtak az érzelmek és teljesen külön életet éltek.

Mint ahogy általában a legtöbb válás esetében, most egy újabb szaftos sztori került napvilágra. Kiderült ugyanis, hogy a Microsoft alapítója, Bill Gates 2000-ben szexuális kapcsolatot folytatott az egyik női munkatárssal. Az ügyre akkor derült fény, miután a Microsoft alkalmazottja 2019-ben az igazgatósághoz fordult és részletesen leírta az ügyet. Állítólag azt kérte, hogy Bill Gates felesége, az 56 éves Melinda Gates olvassa el a levelet. Ennek hatására Bill Gates 2020 márciusában hirtelen kilépett a testületből, miközben a vizsgálat még folyamatban volt - írja a Daily Mail.

Bill GatesForrás: Getty Images/2018 Chesnot/Chesnot

Ugyanazon a napon Gates kilépett a Microsofttól és bejelentette, hogy visszalép posztjáról a barátja, Warren Buffet által irányított Berkshire Hathaway igazgatóságánál is. 

A Microsoft 2019 második felében kapott egy panaszt, miszerint Bill Gates 2000-ben intim kapcsolatot akart kezdeményezni a vállalat egy alkalmazottjával. A bizottság megvizsgálta a panaszt egy külső ügyvédi iroda segítségével. A vizsgálat során a Microsoft széleskörű támogatást nyújtott a panaszt benyújtó alkalmazottnak"

- mondta a Microsoft szóvivője.

Bill Gates szóvívője szerint azonban a testület elhagyásának semmi köze nem volt az ügyhöz, a milliárdos szimplán szeretett volna több időt tölteni karitatív tevékenységekkel. Mindenesetre miután hivatalosan is elismerte, hogy félrelépett, rögtön felreppentek a hírek a híres páros válásáról.