Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a járványhelyzetről és az ezzel kapcsolatos változásokról.

Orbán Viktor beszédében kiemelte, hogy 17 millió adag vakcina lesz Magyarországon év végéig, így biztonságban vagyunk. Amennyiben szükséges és csökkene az átoltottság, akkor is tudnánk újra oltatni.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mivel egyre kevesebben regisztrálnak az oltásra, így a tömeges oltásról átállunk a készenléti oltásra. Van még 2 és fél millió ember, aki nem kapott védőoltást, miattuk fenn kell tartani néhány oltóhelyet, de már nem lesz olyan kényelmes a helyzet, mint régen.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a 12-15 évesek beoltásával kapcsolatban óvatosnak kell lenni, az ő esetükben nem fognak oltási kampányt indítani. De amenyiben a szülők szeretnék beoltatni gyermeküket, lesz rá lehetőség.