Hidegfront érkezik: ekkor enyhül a forróság

Forrás: Thinkstock -
hidegfront kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 33-38 fok még a kánikula szerelmeseit is megviseli. A hétvégére enyhül a forróság, de még mindig nagyon jó idő lesz. 

Kedd


Hajnalban északkeleten alakul ki zápor, zivatar. Később sok napsütésre számíthatunk, csapadék már nem lesz. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül. 31 és 38 fok közötti, rekkenő hőség várható. Életbe képett a vörös kód.

Szerda


Túlnyomóan napos, száraz és továbbra is igen meleg idő várható. Az északnyugati szél csak néha élénkülhet meg. 33-38 fokos hőségre, főleg délen forróságra van kilátás.

Forrás: Thinkstock

Csütörtök


A többórás tikkasztó napsütés után fátyol-és gomolyfelhők jelennek meg az égen, de zápor, zivatar csak néhol alakul ki, marad tehát a strandidő. Még tovább fokozódik a forróság: délen akár 39 fok is lehet.

Péntek és szombat


Északnyugat felől pár fokkal frissebb, hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: pénteken 31, szombaton már csak 28°C körüli értékeket mérhetünk. Zivatar, zápor inkább csak szombat hajnalban fordul elő - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.