Tikkasztó hőség: érvénybe lépett a vörös kód, az első az élet védelme

Forrás: Shutterstock -
hajléktalan kánikula időjárás hőség vörös kód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A riasztás az előrejelzések alapján csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben. A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért - bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata - a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást - közölte az államtitkár.

Tikkasztó hőség: érvénybe lépett a vörös kód, az első az élet védelme Forrás: Shutterstock

Hozzátette: a vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a speciális helyzetre.
Az államtitkár mindenkit arra kér, ha bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

A heti előrejelzést ITT olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.