Kovács Csaba imádta a kutyáját, Bessy-t, de sajnos ez lett a veszte. Az állatot még kimentette az örvénylő Dunából, őt azonban elragadta a folyó.

A hős fiatalember, Kovács Csaba halálát tragikus módon az állatszeretete okozta. Pár hónappal ezelőtt fogadta örökbe Bessy nevű kutyáját, akit egy Duna parti túrára is magával vitt. A kutya belecsúszott a vízbe, gazdája kimentette, de annyi ereje már nem maradt, hogy ő is kimásszon a partra.

A történtekről a fiatalember testvére mesélt a Borsnak:
"A sok kaland után végre megállapodott, Ausztriában éltek a párjával, akivel már a babát tervezték. Csabi egyenesen imádta a kutyáját, mindenre megtanította, ahová tudta, vitte magával. Nagyokat sétáltak hármasban, azért is furcsa, hogy a tragikus napon egyedül ment ki Bessyvel. A Duna holtágánál jártak, a zsilip mellett, frizbiztek, amikor a kutyus belecsúszott az örvénylő vízbe. A bátyám azonnal utánaugrott, sikerült is kimentenie, kitette a partra, de ő már nem bírt kimászni..."

A kutya belecsúszott a vízbe, gazdája kimentette, de annyi ereje már nem maradt, hogy ő is kimásszon a partra (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Miközben Csaba a kutyát mentette, a rendőrök is odaértek, de már csak a férfi holttestét tudták kiemelni a vízből. Bessy ezután visszakerült Csaba párjához.