Kutyáját mentette, mikor elnyelte az örvénylő Duna a hős magyar fiatalembert

Forrás: Shutterstock -
kutya Duna örvény haláleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kovács Csaba imádta a kutyáját, Bessy-t, de sajnos ez lett a veszte. Az állatot még kimentette az örvénylő Dunából, őt azonban elragadta a folyó.

A hős fiatalember, Kovács Csaba halálát tragikus módon az állatszeretete okozta. Pár hónappal ezelőtt fogadta örökbe Bessy nevű kutyáját, akit egy Duna parti túrára is magával vitt. A kutya belecsúszott a vízbe, gazdája kimentette, de annyi ereje már nem maradt, hogy ő is kimásszon a partra.

A történtekről a fiatalember testvére mesélt a Borsnak:
"A sok kaland után végre megállapodott, Ausztriában éltek a párjával, akivel már a babát tervezték. Csabi egyenesen imádta a kutyáját, mindenre megtanította, ahová tudta, vitte magával. Nagyokat sétáltak hármasban, azért is furcsa, hogy a tragikus napon egyedül ment ki Bessyvel. A Duna holtágánál jártak, a zsilip mellett, frizbiztek, amikor a kutyus belecsúszott az örvénylő vízbe. A bátyám azonnal utánaugrott, sikerült is kimentenie, kitette a partra, de ő már nem bírt kimászni..."

A kutya belecsúszott a vízbe, gazdája kimentette, de annyi ereje már nem maradt, hogy ő is kimásszon a partra (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Miközben Csaba a kutyát mentette, a rendőrök is odaértek, de már csak a férfi holttestét tudták kiemelni a vízből. Bessy ezután visszakerült Csaba párjához.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.