Hatalmas megtiszteltetés érte Karikó Katalint: ezzel a címmel tüntették ki Amerikában

bevándorló Karikó Katalin Carnegie Alapítvány büszkeség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karikó Katalin Facebook-oldalán tette közzé, hogy az amerikai Carnegie alapitvány 33 bevándorló társával együtt a Great Immigrant/Great American 2021 címmel tüntette ki.

Minden évben július negyedikén a New York-i Carnegie Corporation kitünteti azokat a bevándorlókat, akik hozzájárultak Amerika emelkedéséhez. Idén az alapítvány 34 bevándorló állampolgárt tisztel meg, akik életükkel és példaértékű munkásságukkal példát mutattak az amerikai nemzetnek.

Idén több mint 30 ország képviselteti magát, és olyan embereket tüntetnek ki, akik elismertek abban, hogy orvosként vagy kutatóként nyújtanak segítséget, segítik a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő állampolgárokat és jogfosztottakat vagy döntéshozó szerepük van a politikában, a szavazati jogokban, az éghajlatváltozásban és a tanításban - írja a carnegie.org.

Karikó Katalin Magyarországon is kitüntették, legutóbb a Semmelweis-díjjal, a legmagasabb szakmai díjjal jutalmazták munkásságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.