Orbán Viktor: egyetlen területen lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás felvétele

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán -
védőoltás kötelező Orbán Viktor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy milyen döntéseket hoztak a harmadik oltással kapcsolatban.

A miniszterelnök elmondta, hogy nincs információ arról, hogy a harmadik oltás káros lenne, a vita arról szól, hogy mennyire hasznos. A kormány úgy gondolja, hogy ha az emberek biztonságérzetét növeli, akkor miért ne legyen. Ezért lehetővé teszik a harnadik oltást, de a szakemberek azt javasolják, hogy a második oltás után teljen el legalább négy hónap. Ha szükséges, akkor ettől a háziorvosok eltérhetnek, ők döntiek el, hogy beadják-e előbb.

Orbán Viktor kormányfő a koronavírus elleni harmadik védőoltásról beszélt a Kossuth Rádióban Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarország legbiztonsáégosabb oszágok közé tartozik átoltottság tekintetében. A kormány a kényszerítésnek nem híve, egyetlen helyen teszik kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás felvételét, az egészségügyi dolgozóknál. Számukra egyébként is vannak kötelező védoltások, most egyel bővül a lista.

A gyerekek oltásával kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy tanévkezdéskor, szeptember első napjaiban minden gyerek megkaphatja az oltást, az iskolában szervezik meg ennek lehetőségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.