Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy milyen döntéseket hoztak a harmadik oltással kapcsolatban.

A miniszterelnök elmondta, hogy nincs információ arról, hogy a harmadik oltás káros lenne, a vita arról szól, hogy mennyire hasznos. A kormány úgy gondolja, hogy ha az emberek biztonságérzetét növeli, akkor miért ne legyen. Ezért lehetővé teszik a harnadik oltást, de a szakemberek azt javasolják, hogy a második oltás után teljen el legalább négy hónap. Ha szükséges, akkor ettől a háziorvosok eltérhetnek, ők döntiek el, hogy beadják-e előbb.

Orbán Viktor kormányfő a koronavírus elleni harmadik védőoltásról beszélt a Kossuth RádióbanForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarország legbiztonsáégosabb oszágok közé tartozik átoltottság tekintetében. A kormány a kényszerítésnek nem híve, egyetlen helyen teszik kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás felvételét, az egészségügyi dolgozóknál. Számukra egyébként is vannak kötelező védoltások, most egyel bővül a lista. 

A gyerekek oltásával kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy tanévkezdéskor, szeptember első napjaiban minden gyerek megkaphatja az oltást, az iskolában szervezik meg ennek lehetőségét.