Túszokat ejtettek rabok a Stockholmtól nagyjából száz kilométerre, nyugatra található Hällby börtönében - közölte a TT helyi hírügynökség és az SVT közszolgálati rádió szerdán.

A két túszt időközben sikerült kiszabadítani, a túszejtő rabok pedig ismét rácsok mögé kerültek.
A hatóságok közlése szerint a kétrendbeli emberrablással vádolt két gyanúsítottat átszállították a rendőrség Eskilstunában található főkapitányságára.
Beszámolók szerint a két fegyenc a börtönőrök egyik helyiségében barikádozta el magát, letakarva a megfigyelőkamerákat. Helikoptert követeltek szökésükhöz.

Két túszt ejtettek a rabok - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

 

Az Aftonbladet című svéd lap úgy tudja, a két férfit gyilkosság miatt ítélték el korábban és borotvapengékkel ejtették túszul a biztonsági személyzet két tagját, egy nőt és egy férfit.
Az egyik foglyuk szabadon engedéséért cserébe a délután folyamán pizzát követeltek kebab feltéttel rabtársaik számára. Úgy tudni, ezt a követelésüket teljesítették.
A 98 férőhelyes Hällby fegyintézet a legmagasabb biztonsági fokozatú börtönök közé tartozik Svédországban - írja az MTI.

Rabok előtt közösült az elítélttel a fegyőrnő: mindenre hajlandó volt az együttlétért (18+)
A fegyőrnő megkívánta az egyik rabot, még az sem érdekelte, hogy a rabtársak mindent látnak. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.