Návai Anikó plagizálási botrányára reagált: leszögezte, semmit nem csinálna másképp.

Návai Anikó komoly botrányba került: plagizált interjú miatt menesztették a Nők Lapjától. Scarlett Johanssonnal készült anyaga ugyanis nem friss volt, hanem korábbi interjúiból dolgozott, ezen kívül a gyanú szerint más anyagokból is, mindezt forrásmegjelölés nélkül. Návai Anikó a 168 órának nyilatkozott az ügyről. 

Návai Anikó szerint ez a botrány nem róla szólForrás: TV2

"Értem a kritikákat. De ha az ember újságíró és van a fiókjában 18 interjú, amit Scarlett Johansonnal készített, amelyben benne van a színésznő egész élete, és minden szót ő mond, akkor miért baj, ha az újságíró ezt felhasználja? Ha egy újságírónak megtiltják, hogy a korábbi interjúiból dolgozzon, akkor megtiltják azt, hogy írjon. Mindenki használ korábbi interjúkat, ez bevett gyakorlat" - mondta. Hozzátette, semmit nem csinálna másképp.

"Miért kellene másképp csinálnom bármit? Miért baj az, hogy írtam egy interjút Scarlett Johanssonnal és segítettem a Fekete Özvegy magyarországi promócióját? Azt hiszem, korrektül jártam el, amikor elmentem a Disney-hez és megkértem, hogy segítsen. (...) Scarlett Johansson rengetegszer nyilatkozott elismerően is a HFPA újságíróiról. Ezeket a nyilatkozatait szintén elő lehetne venni. Igaz viszont, hogy Scarlett Johansson soha nem kapott Golden Globe-ot, talán ez is közrejátszik a dologban" - árulta el. Azt is elmondta, szerinte igazából itt főként nem is róla van szó. "Fogást kellett találni a HFPA-n, valakit ki kellett csinálni. Ha most minden magazin azt mondja, hogy nem akar többé Návai Anikóval dolgozni, akkor ez van. Nem tudok erre többet mondani" - mondta. Azt is elárulta, hogy próbált beszélni a színésznővel, de nem sikerült.