Plagizált interjú miatt kirúgták a magyar sztárújságírót: sajátjaként adta el a sztorit

Forrás: TV2 -
interjú Návai Anikó plágium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Návai Anikót egy plagizált interjú miatt menesztették. A Scarlett Johanssonnal készült anyaga nem friss beszélgetés volt. 

Külsős munkatérsként dolgozott a Nők Lapjánál Návai Anikó, aki hollywoodi hírességekkel készített interjúkat a lapnak. Kiderült azonban, hogy a sajátként leadott anyaga a második gyermekét váró Scarlett Johanssonnal nem friss beszélgetés alapján készült, hanem korábbi cikkekből összeollózott interjú. A lap főszerkesztője azt nyilatkozta, Návai hatalmas hibát követett el, minden kapcsolatot megszakítanak vele, az érintettektől pedig elnézést kérnek.

Návai Anikótól plagizált interjú miatt váltak meg. Forrás: TV2

Návai Anikó, a The Wrap című lap birtokába jutott, Johansson sajtósának küldött e-mailben

elismerte, hogy egy 2020-as, ScreenRantben megjelent anyagból vett át részleteket a Fekete Özvegy budapesti forgatásáról forrásmegjelölés nélkül

- írja a Kreatív Magazin. Návai Anikó azzal védekezett, hogy minden újságírónak joga van régebbi beszélgetések vagy jegyzetek felhasználásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.