Ne tévesszen meg a reggeli napsütés: ami délután éri el az országot, abban nem lesz köszönet

zivatar hidegfront időjárás zápor légörvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Skandinávia felett örvénylő ciklon hidegfrontja csütörtökön eléri a Kárpát-medencét.

Markáns frontrendszer hullámzik kontinensünk keleti és középső tájai felett, ami mögött hűvösebb levegő árasztotta el a belső területeket. A front környezetében eső, zápor, zivatar több helyen előfordul. Egy másik légörvény található a Skandináv-félsziget felett, amely fokozatosan dél felé helyeződik át, ez csütörtökön éri el hazánkat. A Brit-szigetek térségben anticiklon található, amely benyúlik a szárazföld irányába. Meleg idő a Földközi- és a Fekete-tenger tágabb térségében, valamint az Ural előterében van, néhol 37, 38 fokot is mérnek.

Hidegfront érkezik Skandináviából Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Csütörtökön délelőtt a legtöbb helyen még többórás napsütés várható, eközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A déli óráktól előbb az északi megyékben, később a főként a nyugati, délnyugati országrészben várható eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Az Alföldön kicsi a csapadék esélye. Csütörtökön a nyugatias szelet kísérhetik helyenként erős lökések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.