Sebestyén Balázsék Csíkszeredára látogattak volna pénteken, hogy onnan sugározzák rádióműsorukat, de egy kicsi, ám annál hangosabb csoport felháborodása miatt inkább elhalasztották a kitelepülést. 

Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri időről időre különböző helyszínekre települnek, hogy onnan vezessék rádióműsorukat. Ezúttal Csíkszeredát szemelték ki, az ottani Szabadság térről sugározták volna a Balázsék című műsorukat pénteken. Ennek hírére azonban többen felháborodtak, azt tervezték, ha valóban megtörténik a kitelepülés, azon lesznek, hogy megzavarják a műsort bekiabálásokkal, hangoskodással.

Balázsék nem mennek ErdélybeFotó: Adrián Zoltán/Origo

Ennek oka egy évekkel ezelőtti, szerencsétlen elszólás Balázstól, de úgy tűnik, hogy sokan nem felejtették el. Akkor egy erdélyi betelefonálótól azt kérte Balázs, köszönjön el az anyanyelvén: arra számított, hogy románul fogja megtenni. Azon nyomban bocsánatot kért még az adásban, de néhányan nem tudták túltenni magukat ezen - írja a Székelyhon

Elképesztő volt az, ahogy ott minket vártak, hihetetlen az a szeretet, ami felénk áradt az elmúlt egy-két hétben, amikor kiderült, hogy megyünk Erdélybe. Most jön viszont a de... A történethez hozzátartozik, hogy még régen a Class-on, valamikor a Morning Show-ban sok-sok évvel ezelőtt volt egy rettenetes, béna, ostoba, szerencsétlen elszólásom. Egy olyan élethelyzet, amikor egy rádiós műsorvezető egyszerűen fáradt, nem figyel oda teljesen a betelefonálóra, és volt egy olyan ostoba kérésem, amiért már ott azonnal elnézést kértem, nem akartam senkit sem megbántani" - mondta Balázs, majd felelevenítette, mi is történt pontosan az évekkel ezelőtti beszélgetés során.

Betelefonált valaki, mint kiderült, Erdélyből, de én annyit tettem össze, hogy Romániából telefonál, és azt gondoltam, hogy ő egy olyan srác, aki megtanult magyarul, de  Romániában él, és megkértem, hogy mondjon valamit az ő saját anyanyelvén. A srác teljesen normálisan lereagálta, hogy hát erdélyi vagyok, nekem magyar az anyanyelvem, mire én abban a pillanatban mondtam, hogy ne haragudjon. A következő megszólalásban elnézést kértem, borzasztó hibának tartottam, de aki ismeri a műsort, azt pontosan tudja, hogy ebben semmiféle bántó szándék nem volt, mindenki értette, hogy ez egy elszólás volt, a srác sem sértődött meg rajta" - mondta Balázs. Akik nem tudták ezt neki megbocsátan,i azt tervezték, hogy megzavarják majd a csíkszeredai műsort. 

Ennek a műsornak az a szellemisége, hogy azért megyünk, hogy együttérzést, szeretetet, jó hangulatot vigyünk bárhová, ahová megyünk, és ha csak öt-tíz ember odajön, és azt mondja, hogy neki ez a műsor nem tetszik, feszültséget kelt, beleköt azokba a hallgatókba, akik szeretnek, imádnak minket, megmérgezik a hangulatot. Úgy érezzük, ez nem festene jó képet az egyébként nagyon vendégszerető, barátságos, mélyérzésű csíkszeredaiakról, az erdélyiekről, az ott élő magyarokról. Ezért egész egyszerűen úgy döntöttünk, nem megyünk. Nagyon szomorúak vagyunk, a Csíki Sör és a városháza is rengeteg munkát pakolt ebbe, rengeteget készültek. Attól senki sem tud minket elrettenteni, hogy akár magánemberként, akár műsorként elmenjünk Erdélybe. Mi sem szoktunk cserben hagyni senkit, most sem szeretnénk, tervezzük ezt újra, de a műsor szellemisége nagyon más, és nem hagyjuk, nem engedjük, hogy bárki egy ilyen hallgatótáborral ellátott műsoron keresztül a saját ideológiáját, eszméjét, haragját úgy használja fel, hogy abból előnyt kovácsoljon" - tette hozzá.