Ahogy arról mi is hírt adtunk, egy kismama életét vesztette Hajdúszovátnál. A kismama épp férjével telefonált, amikor a tragédia történt.

Az egész országot megrázta, ami a napokban Hajdúszovátnál történt: egy hat hónapos terhes kismama vesztette életét egy közúti balesetben. A trauma feldolgozásához hosszas terápiára lehet szüksége Anita férjének, aki felesége halálsikolyát is hallotta, ugyanis a tragédia bekövetkeztekor épp telefonon beszéltek. 

A gyászoló férjnek többen is felajánlották segítségüket, de ő úgy érzi, pokoli fájdalmát semmi nem enyhíti.

"Hozzák őt vissza"  

-mondta elkeseredetten a Borsnak  Bence.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint nagyon hosszú időt vehet igénybe egy ekkora trauma feldolgozása, a férj helyzetét pedig az is nehezíti, hogy épp feleségével beszélt, amikor a tragédia történt.

"Az emberi psziché ösztönösen elkezd védekezni, de nagyon fontos, hogy az érintett minél korábban keressen fel egy pszichoterapeutát. Fontos tudni, hogy minden trauma feldolgozható, de nagy különbségek lehetnek egyén és egyén között, ki hogyan él meg egy tragédiát"

- kezdte Makai.

"Van, akinél szorongásos tünetek, például álmatlanság jelentkezik. A terápiába bekerülnek az emlékek, és azok átdolgozása, átkeretezése. Ez nem azt jelenti, hogy elhitetjük az illetővel, hogy a tragédia nem történt meg, hanem azt, hogy a történtek a múlt részévé válnak, hogy az érintett képes legyen nyitni a külvilág felé, illetve meg tudja fogalmazni, hogy mi célja lehet még az életben"

-zárta a klinikai szakpszichológus.

Anita még csak 26 éves volt.Forrás: Shutterstock