Az örök élet titkát akarja felfedezni Jeff Bezos: lehet, hogy unokáink csak hírből ismerik majd a halált

Forrás: AFP/Sajjad Hussain -
örök élet kutatás Jeff Bezos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A milliárdos Jeff Bezos most épp az örök élet titkát szeretné felfedni: egy olyan céget finanszíroz, ami a többi között a sejtek átprogramozását kutatja. 

Jeff Bezos és Yuri Milner olyan céget finanszíroznak, amely az örök élet titkát kutatja. Az Altos Labs nevű vállalatban tanácsadóként működik közre Dr. Shinya Yamanaka, aki a sejtek újraprogramozásának kutatásában vett részt, és kapott érte Nobel-díjat. Azt kutatta, hogyan lehet a sejteket őssejt állapotukba visszaállítani.

Az örök élet titkát keresi Forrás: AFP/Sajjad Hussain

A céghez csatlakozott még egy spanyol biológus, Dr. Juan Carlos Izpisua Belmonte, valamint Dr. Steve Horvath, aki olyan markereket fejlesztett ki, amelyekkel pontosan mérhető az öregedés - írja a Daily Mail. Dr. Manuel Serrano, a Biomedicina Kutatóintézet munkatársa is csatlakozott a csapathoz.

A cég lehetséges felfedezései milliókat érnének, de a bevétel reménye nélkül alakult a vállalkozás. "A cél a fiatalítás megértése" - mondta Serrano. A technológia még nagyon messze van attól, hogy alkalmazni lehessen; az elsődleges feladat, hogy úgy programozzák újra a sejteket, hogy a kísérleti állatok ebbe ne haljanak bele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.