A milliárdos Jeff Bezos most épp az örök élet titkát szeretné felfedni: egy olyan céget finanszíroz, ami a többi között a sejtek átprogramozását kutatja. 

Jeff Bezos és Yuri Milner olyan céget finanszíroznak, amely az örök élet titkát kutatja. Az Altos Labs nevű vállalatban tanácsadóként működik közre Dr. Shinya Yamanaka, aki a sejtek újraprogramozásának kutatásában vett részt, és kapott érte Nobel-díjat.  Azt kutatta, hogyan lehet a sejteket őssejt állapotukba visszaállítani. 

Az örök élet titkát keresiForrás: AFP/Sajjad Hussain

A céghez csatlakozott még egy spanyol biológus, Dr. Juan Carlos Izpisua Belmonte, valamint Dr. Steve Horvath, aki olyan markereket fejlesztett ki, amelyekkel pontosan mérhető az öregedés - írja a Daily Mail. Dr. Manuel Serrano, a Biomedicina Kutatóintézet munkatársa is csatlakozott a csapathoz.

A cég lehetséges felfedezései milliókat érnének, de a bevétel reménye nélkül alakult a vállalkozás. "A cél a fiatalítás megértése" - mondta Serrano. A technológia még nagyon messze van attól, hogy alkalmazni lehessen; az elsődleges feladat, hogy úgy programozzák újra a sejteket, hogy a kísérleti állatok ebbe ne haljanak bele.