Döbbenet: 50 évvel később fogták el a fiatal lány gyilkosát, aki 36 késszúrással végzett áldozatával

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság halál tinédzser
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel fél évszázaddal később találták meg a tinilány kegyetlen gyilkosát. A rendőrök kitartó munkájának köszönhetően 50 évvel később a gyilkos nyomára bukkantak. 

Ez a kegyetlen gyilkosság az Illinois állambeli Naperville-ben történt. Az angyalarcú fiatal lány mindössze 15 éves volt, amikor 1972. július 8-án megtalálták a holttestét egy kukoricaföldön. Julie Ann Hansonnel 36 késszúrás végzett. Az elkövető meg is erőszakolta az áldozatot. A rendőrségnek közel 50 év múlva sikerült letartóztatnia a most 76 éves Barry Lee Whelpey-t - írja a CrimeOnline.

A férfit végül DNS bizonyítékok és a genetikai vizsgálatok buktatták le.

Ez a szörnyű bűncselekmény 49 éve kísérti a családot, a közösséget és az ügyosztályt. A nyomozás és az ebből eredő vádemelés valóban évtizedeken át tartó csapatmunka volt, és nem is lehetnék büszkébbek a nyomozóink elszántságára és leleményességére, mind a múltbeli, mind a jelenlegi nyomozókra, akik soha nem adták fel – nyilatkozta Robert Marshall, Naperville rendőrfőnöke.

A tettesről csupán annyit lehet tudni, hogy hegesztőként dolgozott és két lánya van. A bíróság a tett súlyára való tekintettel 10 millió dolláros óvadékot állapított meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.