Újabb helyen lesz kötelező a maszkviselés hétfőtől Magyarországon

Forrás: Shutterstock -
maszkviselés covid Magyarország Maszk koronavírus Miskolci Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október 4-től mindenkinek kötelező a maszkhasználat a Miskolci Egyetemen, ez alól csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező oktatók mentesülnek.

A rektori döntés értelmében október 4-től a Miskolci Egyetem zárt tereiben, a közösségi helyiségekben, mint például a tantermekben, folyosókon, ügyfélfogadási helyiségekben kötelező a maszkhasználat – olvasható a Miskolci Egyetem Honlapján.

Csupán a védettségi kártyával rendelkező oktatóknak nem kell maszkot viselniük, valamint azok az egyetemi munkatársak mentesülnek még a szabály alól, akiknek az irodájában legalább 1,5 méteres távolságtartás biztosított.

Az egyetem épületébe a bejárat mellett kézfertőtlenítőket helyeztek el, ezek használata szintén kötelező az épületbe való belépéskor. Az orrot és a szájat befedő maszkot egyébként a menzán és a büfékben is viselni kell, csupán az étkezés idejére szabad levenni. Az étkezés befejezése után azonnal vissza kell tenni.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.