15 éves lány hunyt el a koronavírus szövődményeiben: éppen azon a napon, amikor az oltást kapta volna

Forrás: Shutterstock -
halál COVID-19 koronavírus-fertőzés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angliai Jorja Halliday 15 évesen hunyt el a koronavírus szövődményeiben, hiába tettek meg az orvosok minden tőlük telhetőt, hogy megmentsék. Éppen azon a napon távozott az élők sorából, amikor az oltást kapta volna. 

Négy nappal azután halt meg a koronavírus szövődményeiben a 15 éves Jorja Halliday, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Édesanyja, a 40 éves Tracey Halliday elmondta, lánya tehetséges sportoló és zenész volt, aki szeretett a testvéreivel és a barátaival lenni.

15 éves lány hunyt el - képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Hozzátette, a lánynak nem volt semmilyen alapbetegsége, a fertőzés infulenzaszerű tünetekkel kezdődött. A pozitív teszt után otthon vonult karanténba, de állapota romlani kezdett.Néhány nappal később már enni sem tudott a torokfájdalma miatt. Az orvos írt fel neki antibiotikumot, de kiderült, hogy a pulzusa a normál érték kétszerese, ekkor kórházba került.

"Nem tudom felfogni, hogy ez megtörtént" - mondta az anya. Elárulta, az orvosok megpróbálták lélegeztetőgépre tenni a lányt, de a szívverése nem stabilizálódott. "A szíve nem bírta a megerőltetést" - tette hozzá a nő. Kedden kapta volna meg az oltását a lány, de azon a napon életét vesztette - írja a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.