A koronavírus miatt rekordot döntött a gyereköngyilkosságok száma

öngyilkos Japán öngyilkosság koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragikus rekord dőlt meg a koronavírus-járvány alatt Japánban; a pandémia kezdete óta több gyerek lett öngyilkos, mint 1974 óta bármikor, amióta rögzítik az erre vonatkozó adatokat - jelentette pénteken a japán sajtó a tokiói oktatási minisztériumra hivatkozva.

A tavalyi évben 415 japán általános vagy középiskolás gyerek vetett véget az életének, ami százzal magasabb, mint egy évvel korábban. A japán történelem és kultúra hagyományaiban mélyen gyökerezik az öngyilkosság mint a szégyen elkerülésének egyik módja, és az ország hosszú évek óta a legmagasabb öngyilkossági aránnyal rendelkezik a hét legfejlettebb iparosodott ország között, de az öngyilkosságok számát az elmúlt 15 évben 40 százalékkal sikerült csökkenteni. A 2009-et követő évtizedben folyamatos volt a csökkenés.

Forrás: Shutterstock

A járvány kezdete óta azonban az öngyilkosságok száma ismét emelkedni kezdett. Ám, míg a férfiak körében továbbra is csökkent, a nők körében nőtt azok száma, akik végeztek magukkal, amit a szociológusok a járvány okozta érzelmi és anyagi megrázkódtatásokkal magyaráznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.